Een ongeluk is snel ... verzekerd!

19 oktober 2023

In de jeugdbeweging, tijdens je wekelijkse sportuurtje of bij het snoeien van de haag … een ongeluk schuilt meestal in een klein hoekje. Daarom is een ongevallenverzekering je ideale vrijetijdsbuddy. Deze verzekering komt immers tussen bij allerlei lichamelijke letsels.

De hobby’s van de kinderen draaien weer op volle toeren, de mooie najaarsdagen geven zin in een fietstochtje en ook dat langverwachte klusje in huis staat dit binnenkort de planning. Maar wat als er iets gebeurt en je een lichamelijk letsel overhoudt aan het ongeval? We leggen je graag uit wat een ongevallenverzekering dan voor je kan betekenen.

Ongelukken tijdens de vrije tijd

Je huis en wagen zijn ongetwijfeld goed verzekerd. Maar wat met jezelf? Als jij een lichamelijk letsel oploopt, is de ongevallenverzekering er. Deze verzekering komt tussen wanneer je bij het tuinieren in je vingers snijdt, een laddertrede mist tijdens het klussen, je voet verstuikt tijdens het sporten, dochterlief ongelukkig valt tijdens het bosspel met de jeugdbeweging … 

Je sportclub en de jeugdbeweging van de kinderen hebben normaal gezien wel een verzekering. Maar weet je ook wat zo’n clubverzekering inhoudt? Die komt namelijk niet altijd in even grote mate tussen bij een ongeval. Dan is het goed om zelf te kunnen terugvallen op je eigen ongevallenverzekering. 

Ongevallenverzekering in detail

Een ongevallenverzekering beschermt je wereldwijd en komt financieel tussen bij allerlei types ongevallen tijdens jouw privé-leven. Je kan de verzekering afsluiten voor één persoon of ineens voor het hele gezin. Zo staat de verzekering paraat als jij als fietser het slachtoffer bent van een verkeersongeval én als je zoon zwaar ten val komt in de basketmatch. 

Opgenomen waarborgen:

  • Medische kosten

Denk aan doktersbezoeken, sessies bij de kinesist, behandelingen in het ziekenhuis, … dit is de ideale aanvulling op een bestaande hospitalisatieverzekering zodat je zelf geen extra medische kosten (na terugbetaling mutualiteit) hoeft te dragen.

  • Tijdelijke invaliditeit

De polis vermeldt een vast bedrag per dag, dat uitgekeerd wordt gedurende de periode van tijdelijke invaliditeit.

  • Blijvende invaliditeit

De uitkering is afhankelijk van de graad van de blijvende ongeschiktheid (uitgedrukt in %). Dat percentage komt overeen met een aandeel van het verzekerde bedrag dat in  de polis is overeengekomen.

  • Overlijden

De nabestaanden ontvangen een kapitaal.

Opgelet: De verzekering komt enkel tussen bij letsels die veroorzaakt zijn door dit ongeval. Bij ziekte, aangeboren afwijkingen, … kun je niet beroepen op deze verzekering.

Bescherming op maat van je interesses

De standaard ongevallenverzekering is gemakkelijk uit te breiden. Er is een ruimekeuze aan uitbreidingen, zoals voor recreatieve motorrijders of een andere specifieke bescherming naar keuze. Die uitbreiding hoeft ook niet per se een significante meerprijs te betekenen.

In volgende situaties komt de ongevallenverzekering echter niet tussen:

  • Je veroorzaakte de schade opzettelijk.
  • Het letsel ontstond onder invloed vanalcohol,medicijnenofdrugs.
  • De veroorzaker heeft geen geldig rij- of vaarbewijs.
  • Gevaarlijke sporten zijn uitgesloten: alpinisme, speleologie, zweefvliegen, snelheidsritten en rijden op een circuit.

Jezelf optimaal beschermen tegen ongevallen?

Aangezien een ongevallenverzekering niet verplicht is, zijn de waarborgen niet wettelijk vastgelegd. Daardoor heeft elke polis z’n eigen accenten. Natuurlijk adviseren we je graag over de beste oplossing voor jou en je gezin. Contacteer ons voor vrijblijvend advies richting een polis op maat van je leven. 

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023