Laat onvoorziene omstandigheden de (ver)bouwpret niet bederven

30 oktober 2022

Het populaire gezegde ‘een baksteen in de maag hebben’ mag dan al decennia bestaan, het blijft meer dan ooit relevant. Dat bleek eens te meer door de grote opkomst tijdens Bis, bouw- en interieursalon 2022. Belgen bouwen en verbouwen nog steeds graag. Wil je anticiperen op onvoorziene omstandigheden tijdens de werken? Bouw dan goed verzekerd en met een gerust gemoed. Wij vertellen je graag hoe dat kan!

Iedereen die in het verleden al heeft gebouwd of verbouwd, kan het beamen: (ver)bouwen neemt een belangrijke plaats in je leven in. Er komt immers veel bij kijken, van materialen kiezen tot aannemers sturen en werken opvolgen. Wij hopen van harte dat jouw nieuwbouw- of verbouwproject van een leien dakje loopt. Zijn er toch onvoorziene omstandigheden die je budget, planning of gemoed verstoren? Wij zorgen voor een goede verzekering, in elk scenario.

 

Schuldsaldoverzekering bij overlijden

Sluit je binnenkort een hypothecaire lening af? Een schuldsaldoverzekering is een vorm van overlijdensverzekering. Ze helpt je financiële problemen te voorkomen bij overlijden vooraleer het woonkrediet afgelost is. Dankzij deze verzekering valt de last van de afbetaling deels of volledig weg voor de nabestaanden.

 

Allerhande bouwrisico’s? Gedekt!

Met een verzekeringAlleBouwplaatsrisico’s (ABR) bescherm je jezelf als bouwheer en alle vaklui op jouw werf: denk maar aan de architect, veiligheidscoördinator, aannemers, … Je bent gedekt bij schade aan het gebouw, alsook aan de bouwmaterialen en bij mogelijke schadeclaims van derden.

Krijg je te maken met storm, diefstal, brand of vandalisme? Zelfs dan mag je rekenen op tussenkomst van je ABR. Deze verzekering komt zelfs tussen bij schade die uitkomt binnen een bepaalde periode na de (voorlopige) oplevering, maar die ontstaan is tijdens de bouwwerken. ABR steunt op een eenmalige premie tijdens de duurtijd van de werken.

 

Brandpolis: méér dan brand alleen

Is je woning wind- en waterdicht? Denk vanaf deze fase aan een brandverzekering. Je beschermt zo je woning tegen onder andere brand, storm, water- en elektriciteitsschade, maar ook glasbraak en vandalisme. Daarnaast zijn er heel specifieke opties voor wie (zelf) bouwt of verbouwt. We informeren je graag over een brandpolis die volledig aangepast is aan jouw noden.

 

Goed verzekerd en recht in je schoenen

Heb je onverhoopt te maken met een conflict met de aannemer? In dat geval kan je rekenen op je rechtsbijstandverzekering. Je belangen worden niet alleen verdedigd, je krijgt ook juridisch advies, concrete hulp en een snelle bemiddeling. Door het conflict niet op de spits te drijven, vermijd je bovendien in veel gevallen een zaak voor de rechtbank.

 

Helpende handen veilig verzekerd

Verbouwen is een grote klus en alle helpende handen zijn dus meer dan welkom. Misschien steken je vakkundige vader of handige zus wel af en toe een handje toe. Opletten blijft wel de boodschap, want een ongeval schuilt meestal in een klein hoekje. Een ongevallenverzekering is in dit geval een must. Je helpers zijn gedekt waardoor je op tussenkomst kan rekenen bij medische kosten en lichamelijke schade.

 

Bouw- of verbouwplannen? We wensen je sowieso een vlot verloop van de werken en veel geluk in je toekomstige thuis. Samen zorgen we ervoor dat je tijdens het volledige traject goed verzekerd bent. Wij werken graag een verzekeringsvoorstel op maat voor je uit. Contacteer ons voor meer informatie via info@johandesmet.be of 09/388 81 20.

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023