Goed verzekerd, ook op kot!

13 augustus 2022

Een kotstudent volgend academiejaar? Hier lees je alles over de nodige verzekeringen. Een tipje van de sluier: als gezin heb je de meeste polissen al!

 

Zwaaide zoon- of dochterlief onlangs de middelbare school vaarwel? Dan ben je ongetwijfeld supertrots dat ze binnenkort een nieuwe levensfase starten. En ook de student in spe staat waarschijnlijk te popelen om van het studentenleven te proeven.

Maar zoals de meeste ouders maak jij je misschien ook zorgen. Want gaat de dochter zich wel goed voelen op de universiteit? Zal dat vele studeren wel lukken? Zal mijn zoon wel gezond eten op kot? En wat als ze schade berokkenen? De eerste vragen laten wij aan ons voorbijgaan, maar op die laatste vraag kunnen wij alvast geruststellend antwoorden! Voor veel mogelijke incidenten ben je al verzekerd of brengt een uitbreiding soelaas.

 

Wat bij schade aan derden?

Heb je een familiale verzekering? Dan is dit gratis verzekerd voor de kotstudent op voorwaarde dat zijn of haar domicilieadres het thuisadres blijft.

Wanneer je kind echter voor co-housing kiest en dat adres ook het domicilieadres wordt, is er een extra verzekering nodig. Je zoon of dochter moet in dat geval een eigen familiale verzekering onderschrijven.

 

Oeps … schade aan het kot

Je brandpolis voorziet gratis dekking voor de huurdersaansprakelijkheid van het studentenverblijf. Ook de persoonlijke inhoud van het kot blijft gedekt volgens de waarborgen van je brandpolis.

Gaat je kind co-housen? Dan ligt de situatie ook hier een tikje anders. Wij kijken graag de huurovereenkomst voor je na en starten eventueel een nieuwe brandpolis. Die polis verzekerd de huurdersaansprakelijkheid en de inboedel.

 

Ziekenhuisopname

Een ongelukje is gauw gebeurd. Gelukkig blijft de bestaande hospitalisatieverzekeringgeldig, ook voor studenten op kot. 

 

De wijde wereld lonkt

Voor globetrotters die in het buiteland gaan studeren, zijn kwalitatieve verzekeringen een must. Zowel de familiale verzekering als de brandpolis bieden een wereldwijde dekking. Daarmee zit je alvast goed. Sommige hospitalisatieverzekeringen zijn echter beperkt tot Europa, dus dat kijk je best even na.

Reisbijstand is zeker ook geen overbodige luxe. Wanneer de student z’n reispas verliest, vervroegd moet terugkeren, medische hulp buiten het ziekenhuis nodig heeft, … is dit immers de aan te spreken verzekering. Check dus zeker de dekkingen van je bestaande verzekeringen of contacteer ons voor een nieuwe verzekering op maat van de situatie.

 

Veilig studentenwerk

Dat het studentenleven een aardige duit kan kosten, weten we allemaal. Logisch dat jongeren graag een centje bijverdienen. Voor een jobstudent moet het interimkantoor of de werkgever altijd een dekking arbeidsongevallen voorzien. Hier hoef jij dus geen rekening mee te houden in je eigen verzekeringen.

 

Je bestaande polissen even overlopen? Contacteer ons! We bekijken alles en sturen bij waar nodig. Zo ben jij gerust – of toch een beetje – en kan je student volop van het kotleven genieten!

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023