Reisbijstand vs hospitalisatieverzekering

07 maart 2022

Reisbijstandsverzekering vs. hospitalisatieverzekering: de verschillen uitgelicht

Begint het bij jou ook te kriebelen om te reizen? Dan is het goed om ook even aan je verzekeringen te denken. Want of je nu gaat skiën, op avontuur trekt of gewoon wil genieten in de zon … jezelf en je reisgezelschap goed beschermen is dé garantie op een zorgeloze vakantie. Daarom frissen we het verschil tussen een reisbijstandsverzekering en de hospitalisatieverzekering graag nog even op!

Lees meer …

 

Hospitalisatieverzekering: de gekende klassieker

Een hospitalisatie in België gaat vaak gepaard met hoge medische kosten. Een hospitalisatieverzekering verzekert die kosten gelinkt aan een opname in het ziekenhuis (dagopname of langere periode). Daarnaast zijn in de meeste polissen 30 zware ziekten opgenomen waarbij de verzekering ook tussenkomt in medische kosten zonder hospitalisatie.

Ook in het buitenland kan je rekenen op je hospitalisatieverzekering, de hulp van een reisbijstandsverzekering zal echter uitgebreider zijn.

 

Reisbijstandsverzekering: gemoedsrust op reis

De bescherming van een reisbijstandsverzekering reikt verder dan alleen ziekenhuiskosten. Wie reist, kan in vele situaties rekenen op deze verzekering. Zo’n reisbijstandsverzekering bestaat immers uit twee luiken:

  1. Annulatie
    Word je ziek vlak vóór de reis? Of komt een naaste te overlijden? Dan kun je rekenen op de annulatieverzekering die tussenkomt als jij niet kunt vertrekken door diverse omstandigheden.
  2. Bijstand
    Het bijstandsluik regelt alles als er tijdens je vakantie iets gebeurt. Medische kosten zijn hierbij het meest gekend, maar ook bijvoorbeeld bij natuurrampen, het verlies van identiteitsdocumenten of bagage is deze verzekering er voor je. Zelfs wanneer je terug moet keren door zware schade aan je woning, kan je rekenen op de bijstand om je veilig terug naar België te brengen.

 

Beland je op reis in het ziekenhuis?

Hospitalisatieverzekering
Heb je alleen een hospitalisatieverzekering, dan kan je een beroep doen op de wereldwijde bijstand van je verzekering. Die dekt de medische kosten in het ziekenhuis en alles wat nodig is om jou te verzorgen. Een repatriëring zal enkel gebeuren als dat medisch noodzakelijk is. Dat houdt ook in dat, wanneer je ter plaatse in het ziekhuis moet blijven, de verblijfskosten van wie bij je blijft niet altijd betaald zullen worden.

Reisbijstandsverzekering
Bij een reisbijstandsverzekering reikt de hulp veel verder. Deze verzekering komt immers tussen bij allerlei medische kosten, ook zonder ziekenhuisopname, en stuurt een dokter ter plaatse als dat nodig blijkt.

Daarbij kan je ook rekenen op een tussenkomst bij kosten die gelinkt zijn aan de medische situatie. Denk o.a. aan repatriëringskosten, kosten voor een vervroegde terugkeer bij ziekenhuisopname of overlijden van een verwant in België, opzoekings- en reddingskosten, terugbetaling van de niet-genoten vakantiedagen ten gevolge van een verzekerde gebeurtenis, … Kortom, deze verzekering is je ideale reisbuddy!

 

Ga je binnenkort op reis? Wij adviseren je graag over de geschikte verzekeringen voor je trip! Contacteer ons en vertrek met een gerust hart naar jouw bestemming!

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023