Verlenging regularisatie bromfiets

11 januari 2017

De FOD Mobiliteit en Vervoer meldt ons dat de regularisatieperiode voor de inschrijving van brommers en lichte vierwielers met één jaar verlengd is. Dit wil zeggen dat mensen met een brommer of lichte vierwieler, aangekocht voor 31 maart 2015, nog tot 10 december 2017 de kans hebben om hun nummerplaat aan te vragen.

Hoe verloopt de regularisatie of het aanvragen van de nummerplaat?

  1. Langsgaan bij BPost met je gelijkvormigheidsdocumenten. Zij zullen de technische gegevens van het voertuig registeren en daar zal je ook een aanvraag tot inschrijving ontvangen.
  2. De aanvraag tot inschrijving moet daarna door u bezorgd worden aan uw verzekeringsmakelaar. Doorgaans kunnen we het voertuig via de online toepassing inschrijven.
  3. De nummerplaat wordt bij u thuis of ergens anders geleverd. De postbode komt hiervoor langs en u moet dan € 42 aan hem betalen.
  4. De nummerplaat bevestigd u aan uw brommer of licht voertuig. Het bijgeleverde kentekenbewijs bestaat uit twee delen, één om thuis te bewaren (huisje op vermeld) en één om bij uw voertuig (auto op vermeld) te bewaren.

Na het doorlopen van deze stappen is uw voertuig geregulariseerd.

Meer info kan u vinden op de website van FOD Mobiliteit en Vervoer of u mag ons ook altijd contacteren.

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023