Elektrische fiets

08 december 2016

De wetgeving onderscheidt 3 soorten elektrische fietsen. Sommige moet u inschrijven bij DIV en sommige hebben een aparte verzekering nodig.

  1. Fiets met elektrische hulpmotor

Dit is een fiets met een hulpmotor met maximaal 250 watt, ondersteuning tot maximaal 25km/uur en de hulpmotor dient enkel als trapondersteuning. Voor deze fiets is er geen inschrijvingsplicht en geen verzekeringsplicht.

 

  1. Gemotoriseerde fiets

Deze heeft een hulpmotor tot maximaal 1000 watt, ondersteuning tot maximaal 25 km/uur en trapondersteuning. In bepaalde gevallen kan de motor ook zelfstandig werken. Dit type moet niet ingeschreven worden maar als de moto wel zelfstandig kan werken is er verzekeringsplicht met aparte polis.

 

  1. Bromfiets klasse Speed Pedelec

De fiets heeft een hulpmotor van maximaal 4000 watt, ondersteuning tot maximaal 45 km/uur en er is trapondersteuning maar de motor kan ook zelfstandig werken. Bij enkel trapondersteuning zonder dat de motor zelfstandig werkt is er geen verzekeringsplicht. Indien de motor ook zelfstandig kan werken is er inschrijvingsplicht met een verzekeringsvignet en verzekeringsplicht met een aparte polis.

 

Indien u hierover meer informatie wenst, kan u steeds terecht bij ons kantoor. Wij helpen u graag verder.

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023