Fietsen is in

08 juni 2016
None

Met de zomer in aantocht kan je eindelijk dat goede voornemen voor dit jaar in de praktijk brengen: naar het werk fietsen. Wij zetten de pro’s en contra’s op een rij.

Pro’s

Geen files, en dat bespaart je heel wat stress. We weten allemaal hoe frustrerend het is om met de auto staan aan te schuiven. Met wat geluk kan je zelfs langs mooie landwegen naar je werk fietsen.

Moet je de kinderen ‘s avonds van school halen, dan weet je perfect hoe laat je met de fiets moet vertrekken op je werk. Je weet hoelang je onderweg zal zijn, het autoverkeer is veel minder voorspelbaar.

Je kan flink wat besparen op autokosten, misschien kan je zo zelfs een tweede auto in je gezin uitsparen.

Fietsen is geld verdienen. Steeds meer bedrijven geven namelijk een fietsvergoeding. Tot 0,21 euro per kilometer is de fietsvergoeding volledig vrij van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen (aanslagjaar 2012).

Het aantal mensen dat een fietsvergoeding krijgt is in vijf jaar tijd bijna verdubbeld. In 2010 kregen 270.728 mensen een fietsvergoeding van gemiddeld 160 euro. In 2006 waren dat slechts 140.636 mensen (cijfers FOD Financiën). "Een fietsvergoeding verhoogt de kans dat mensen fietsen", vertelt Eva Heinen van de TU Delft, ze maakte een proefschrift over de redenen waarom werknemers wel of niet met de fiets naar het werk gaan. “Werkgevers kunnen bovendien het fietsen onder werknemers stimuleren door de voorzieningen voor andere vervoerswijzen te beperken en door zelf het goede voorbeeld te geven.”

Deze verzekeringsmakelaar is gebonden aan de AssurMiFID gedragsregels

FSMA: verzekeringsmakelaar 011260 A
RPR 0425.730.228
webdesign by: Urga Creatieve Communicatie
© 2023